Direktutbetalning

För vissa typer av arvodister måste man betala ut lön tidigare än nästa ordinarie månadskörning. MaxPA har därför en annan sorts lönekörning som kallas direktutbetalning.

För att kunna använda direktutbetalning måste någon anställd vara markerad för direktutbetalning. Detta görs i bilden anställningsuppgifter. En sådan anställd kommer sedan inte att vara med i månadskörningarna. Endast anställda markerade för direkutbetalning kan vara med i en sådan.

Därefter kan man skapa en ny direktutbetalning i bilden "Lönekörningar". I rapporteringsbilden kan man sedan registrera lönehändelser som hamnar på direktutbetalningen. Om man rapporterar för anställda som ej har direktutbetalning, kommer denna rapportering istället hamna på ordinarie månadskörning.

Direktutbetalningen fastställs sedan på samma sätt som ordinarie månadskörningar. Däremot visas inget underlag för skattedeklaration för direktutbetalningar. Beloppen för direktutbetalning hamnar istället på månadens ordinarie lönekörning. På den ordinarie lönekörningen kan man även se de lönespecar som skapats under direktutbetalningar för aktuell månad.